Prioriteiten stellen

door | 22 november 2011

Vind jij dat je onvoldoende tijd en oog hebt voor datgene wat je echt belangrijk vindt? Vraag jij je soms af, of jouw balans tussen werk en privé nog in evenwicht is? Doe je nog wel wat je werkelijk zou willen doen of word je elke dag opnieuw geleefd?

Ik heb mijn hele leven lang hard gewerkt. Mijn werk was mijn leven en mijn identiteit. Enkele jaren geleden kwam ik tot het besef dat ik mezelf volledig voorbij rende. De passie en gedrevenheid die ik al die jaren gevoeld had in mijn werk, waren volledig weg. En ik merkte dat ik al die jaren te weinig aandacht had gehad voor al die andere dingen die ik belangrijk vind:
gezin, (persoonlijke) ontwikkeling, nieuwe dingen ontdekken, rust en ruimte en plezier in wat ik doe.

Toen las ik over het gedachtegoed van Steven Covey. Hij heeft een methode ontwikkeld waarmee jij je focus kunt verplaatsen naar wat jij echt belangrijk vindt. Deze methode helpt je om doelen te stellen waarnaar je kunt handelen. En je leert hoe je afgewogen keuzes kunt maken en prioriteiten stellen. Deze methode is zowel toepasbaar voor werk als voor privéleven. Nu jaren later vond ik mijn aantekeningen van toen terug: wat vind ik belangrijk en waar wil ik me in de komende jaren op richten. Het was verrassend om terug te lezen dat dit de basis is geweest voor de nieuwe richting die ik ben ingeslagen!

Wil je graag meer weten over hoe je dit kan toepassen in jouw leven? In twee coachgesprekken passen we de methode toe op jouw persoonlijke situatie.  Maak hier een afspraak.