Zelf je agenda bepalen

door | 22 november 2011

Wil je steeds meer doen in steeds minder tijd? Of kun je niet meer genieten van datgene wat je doet? Heb je soms het idee dat je jezelf achterna loopt? Of heb je er last van dat anderen jouw agenda bepalen?

Steven Covey ontwikkelde een praktische methode die je kan gebruiken om ZELF je agenda te bepalen en wekelijks te evalueren.

Hij maakt daarbij een onderscheid tussen wat urgent is en wat echt belangrijk is. Het idee is vooral dat je de tijd die je hebt effectiever gaat gebruiken, dus doen wat jij belangrijk vindt. Vragen zijn: Welke rollen heb IK? Wat is mijn missie? Welke doelen en principes streef ik na?. De antwoorden hierop vormen de basis voor jouw keuzes en tijdsindeling.

Wil je hier graag meer over weten? In twee coachingsgesprekken passen we de methode toe op jouw persoonlijke situatie. Maak hier een afspraak.