Hoe kun jij een nieuwe richting geven aan je loopbaan?

door | 9 februari 2012

Wil je graag meer zicht krijgen op hoe jouw gewenste toekomst eruit ziet? Of wil je een keuze maken, een nieuwe richting geven aan je loopbaan of het roer omgooien? Dan kun je het volgende doen.

Kies een tijdstip in de toekomst dat voor jou relevant is. Stel dat de tussenliggende jaren voorbij zijn en dat je een brief schrijft naar een vriend(in). Je stelt je voor dat je op het moment van het schrijven van de brief een leven leidt dat jou voldoening schenkt. Je bent tevreden over je werk en je functioneren en je kijkt met plezier terug op de afgelopen tijd. Eventuele problemen waarmee je bent geconfronteerd zijn opgelost in de tijd waarin je de brief aaan het schrijven bent. Of je hebt adequate manieren gevonden om ermee om te gaan.

Geef precies in de brief hoe je je leven doorbrengt in je denkbeeldige toekomst. Hoe het met je gaat in je werk, hoe je je tijd doorbrengt, hoe je je baan invult, welke keuzes je hebt gemaakt zodat het nu zo goed met je gaat, en wat je opvattingen en gedachten over het verleden zijn.

Leg uit en beschrijf hoe je de problemen die je hebt gehad hebt opgelost en waar je het meeste aan hebt gehad terugkijkend op het afgelopen jaar. Voeg een beschrijving toe van hoe een gemiddelde dag uit je leven er in de toekomst uit ziet.

Beperk je in de brief niet tot dingen die gezien de huidige situatie realistisch zijn. Dat is niet van wezenlijk belang en zou je onnodig kunnen beperken. De brief uit de toekomst schrijf je met een open hart en geest, zodat je de ruimte neemt om jezelf te verbazen.

Wil je begeleid worden in het maken van jouw keuze(s) of het inslaan van een nieuwe richting? Maak dan hier een afspraak.