Wanneer de hulp van een coach of therapeut inroepen?

door | 2 maart 2012

Een Coach is geen therapeut. Een Coach helpt je bij het behalen van je doelen. Doel van Coaching is om mensen die gezond functioneren te leren hun kernkwaliteiten en natuurlijke vaardigheden en talenten optimaal te benutten. Uitgangspunt daarbij is dat iedereen alle talenten in zich heeft, maar er soms onvoldoende gebruik van maakt. Hierdoor is men minder effectief of gelukkig. Een Coach zorgt ervoor dat een persoon zijn/haar krachten optimaal benut en fungeert als een klankbord en katalysator, waardoor mensen groeien en met meer voldoening en plezier in balans kunnen leven.

In algemene zin schakel je een therapeut in wanneer je klachten hebt die je dagelijks functioneren (ernstig) belemmeren. Voorbeelden van klachten waarvoor je een therapeut kan inschakelen zijn: depressie, angst & paniek, dwanggedachten & dwanghandelingen, relatieproblemen & seksuele problemen, persoonlijkheidsstoornissen, rouwverwerking, verslaving. …

Wil je graag een coachingsgesprek met mij? Klik dan hier voor het maken van een afspraak.