Maak je biografie en ontdek wie je bent

door | 26 november 2012

Wil je graag ontdekken wie je werkelijk bent? Dan  nodig ik je uit om je eigen biografie te maken. Dit kan op verschillende manieren: je kan het verhaal neerschrijven maar je kan het ook beeldend maken door het uitzoeken van beelden en foto’s.

Doel

Je eigen levensverhaal maken (schrijven) heeft verschillende functies.  De belangrijkste is om de rode draad in jouw leven tot nu toe te gaan herkennen en erkennen. Je eigen verhaal biedt inzicht in de manieren waarop jij geleerd hebt om te gaan met de gebeurtenissen in je leven. Je kunt ook gaan zien dat bepaalde patronen niet meer werken of nodig zijn. Dat je er misschien afscheid van wilt nemen. Een biografie helpt je om jouw patronen te verkennen en keuzes te maken: eerst ontdekken wie je bent, dan kiezen wat je wilt loslaten, juist meenemen of ontwikkelen. Zo kan datgene wat bij jou in potentie aanwezig is, meer ruimte krijgen.

Aanpak en prijs

Als je de biografie schrijft moet je denken aan in totaal vijf pagina’s A4 tekst. Je ontvangt hiervoor een instructie.

Na het schrijven / maken van de biografie volgt een biografie gesprek (ca. 1,5 u) ter verdieping. Na het gesprek krijg je nog een vervolgopdracht ter verdieping. Dit is een reflectie opdracht aan de hand van  6 concrete vragen.  Ook de reflectie-opdracht bespreken we in een gesprek van 1,5 u.

Samengevat:
– schriftelijke instructie voor het maken van de biografie;
– schriftelijke vervolgopdracht ter verdieping;
– lezen van de biografie en voorbereiding van het biografie gesprek;
– 2 biografie gesprekken van ca. 1,5 u in praktijk Maarssen-Dorp.

De prijs voor dit totale pakket voor particulieren bedraagt 169,- euro (inclusief BTW).

De gesprekken vinden plaats in mijn praktijk in Maarssen-Dorp. Voor andere locaties wordt er een extra bedrag van 25- euro per gesprek in rekening gebracht (huur locatie en vervoerskosten).

Hebt u interesse? Klik dan hier voor contact.