Zelfvertrouwen vind je in jezelf

door | 16 mei 2015

In de buik huist het krachtcentrum van de mens. Dit is de plaats van ons gevoel, onze energie en de verbondenheid met de wereld.  In onze Westerse samenleving is juist het hoofd belangrijk. Maar onze gedachten voeden ons ook met spijt, onzekerheid en angst. Onze gedachten gaan vaak met ons op de loop en we vergeten om in het hier-en-nu te leven.

Door terug te gaan naar het krachtcentrum in je buik, herstel je het contact met jezelf en de wereld om je heen.  Dit doe je door je aandacht en je lichaamsgewicht niet in je hoofd maar in je buik te laten rusten.  Dit noemen ze in het Oosten het KI-punt. In je KI-punt huist je levenskracht en dit punt staat in verbinding met het universum. Je lichaamsgewicht is geconcentreerd in dit punt.

Door terug te gaan naar je KI-punt, kun je zelfvertrouwen vinden. Hoe hectisch het leven ook is of wat er ook gebeurt, in jouw centrum heerst rust, stilte en overzicht. Dat is de kracht van Ki.

Citaat uit het boek “Ki” (www.kicentrum.nl):

Het centrum van het universum ben jij!

Dit klinkt hoogdravend en deze stelling wordt vaak verward met arrogantie. Toch is elk mens het centrum van zijn eigen universum. Ieder mens heeft zijn eigen, unieke beeld van de wereld die om ons heen draait. Alles in onze wereld is verbonden met elkaar, met jou als centrum. In het centrum hoort het stil te zijn, net als in het oog van een orkaan. Daarmee wil ik zeggen dat het in jou stil hoort te zijn. Vanuit deze innerlijke rust ben je vrij van de hectiek van alledag. Met een heldere geest zie je de kansen die zich aan jou aandienen.
Het centrum is je Ki-punt. Hoe hectisch het leven ook is, in jouw centrum heerst rust, stilte en overzicht. Dat is de kracht van Ki. Vanuit je Ki-punt geef je aandacht aan zaken die op je pad komen of die om jouw aandacht vragen. Richt je aandacht met kracht en focus op wat je wilt laten groeien in je leven.
Laat je aandacht en je lichaamsgewicht in het Ki-punt rusten. Vanuit deze staat van rust en helder weten stuur je bewust je aandacht. Zo kunnen positiviteit, liefde, hoop en geluk in je leven groeien.
Je zit namelijk zelf aan het roer!

“Wat je geeft, krijg je vroeg of laat weer terug.”

Citaat uit het boek “Ki”
www.kicentrum.nl