Meer genieten van het leven en zelfvertrouwen?

door | 12 juli 2016

Jaren geleden nam ik me voor om meer te gaan genieten van het leven.  Ik vond mijn baan niet meer leuk, de verantwoordelijkheden voor een gezin met 3 kinderen wogen zwaar, ik leefde ongezond en ik sleepte me van de ene verplichting naar de andere.

Maar hoe je dat dan, meer genieten van het leven?

Onlangs volgde ik een workshop “ontdek je talenten en drijfveren”. Ik mocht opnoemen wat mijn favoriete speelgoed was tussen mijn 4e en 12e jaar. En wat ik zo leuk vond aan het spelen daarmee?

Ik ging heel enthousiast vertellen en spontaan kreeg ik een grote blos op mijn wangen: voetballen met de jongens op straat, buiten kampen bouwen, op kamp met de chiro, dropping en avontuur, dammen bouwen in de beek, kliederen met water, door rivieren waden in de Ardennen, de golven trotseren in de zee, toneelstukjes maken en dansen, me verkleden, zelf gezelschap spelletjes maken, autoparken bouwen, spelen met de dieren op de boerderij,  etc….

Contact maken met je innerlijke drijfveren

Ik maakte opnieuw contact met mijn innerlijke drijfveren en wat ik echt leuk vind.  Ik kwam tot de ontdekking dat dit de basis is om meer te genieten van het leven (of van je baan). Meer doen van wat je echt leuk vindt! Op die manier maak je weer verbinding met jezelf en vergroot je je plezier en zelfvertrouwen.

Zo besloten we 3 jaar geleden om een 1e hondje aan te schaffen. Alle BEZWAREN die ons jarenlang tegenhielden, schoven we aan de kant. Eindelijk kozen we voor wat ons gelukkig maakt en plezier geeft in het leven!

Afgelopen maanden heb ik mijn terras aangepakt. Niet omdat het MOET gedaan worden, maar gewoon omdat ik het leuk vind om te kliederen met water en lekker nat en vuil te worden. Ook het klussen in huis vind ik weer leuk, het voelt niet meer als een verplichting maar is iets waar ik veel van mezelf in kwijt kan. Ik begrijp nu ook beter dat mijn partner klussen helemaal niet leuk vindt en dat ik het beter samen met mijn moeder kan doen.

Stappenplan:
  • Ga na wat jij als kind echt leuk vond om te doen en waar je graag mee speelde.
  • Benoem wat je er zo fijn aan vond.
  • Kijk hoeveel je hiervan al ziet terugkomen in je huidige baan, gezin en leven.
  • Zie onder ogen welke dingen je nalaat om te doen en waarvoor je bezwaren bedenkt.
  • Heb je een relatie? Kijk dan hoe dit zit voor jou en voor je partner. Waarin kom je overeen en is het leuk om dingen samen te doen? En waarin verschil je en zoek je beter een vriend(in) om dingen samen te doen?

Ga meer dingen doen op basis van je innerlijke drijfveren.  Deze ontdek je door terug te kijken naar jezelf als spelend kind. Zet je bezwaren en belemmeringen opzij en ga ervoor.

Dit is de basis voor meer RUST, GELUK en ZELFVERTROUWEN!

Wil je dit graag vorm geven met de hulp van coaching. maak dan hier een afspraak.