Gevoelens negeren

door | 16 februari 2022

Soms hebben we als kind geleerd om onze gevoelens te negeren. Dat doet het minste pijn want dan hoeven we onze boosheid, verdriet of angst niet te voelen en er ook niks mee te doen. Dit kan op volwassen leeftijd voor problemen zorgen: stress, hoofdpijn, lichamelijk ongemak, etc.. Door meer aandacht te geven aan onze gevoelens en deze toe te laten, krijgen we oog voor onze behoeften. Als je weet welke behoefte er onder een gevoel ligt, kun je zorg dragen voor de vervulling van je eigen behoefte.

Als coach kan ik je helpen om meer aandacht te krijgen voor je (weggestopte) gevoel en hier ter plekke uiting aan te geven. Dat lucht op en zorgt voor erkenning van de pijn in jezelf. Samen gaan we ook op zoek naar de onderliggende behoefte en hoe je deze zelf kan vervullen.

Benieuwd hoe dit je kan helpen? Maak dan hier snel een afspraak voor een (gratis) kennismakingsgesprek.