Coaching op zelfvertrouwen – Coach Zeist

Door middel van coaching-counseling help ik mensen met weinig zelfvertrouwen om een gezonde dosis zelfvertrouwen op te bouwen. We vinden samen de oorzaak in diepgewortelde patronen en overtuigingen en gaan hiermee aan de slag, zodat jij het leven vol vertrouwen tegemoet gaat.

Herken jij dit?

 • Het idee dat je altijd maar voor iedereen klaar staat, dat je altijd zegt wat de ander wil horen. Dat je jezelf volledig wegcijfert, is iets wat je graag zou willen veranderen. Je zou het zo fijn vinden als je voor je eigen mening durfde te staan. En als je gewoon eens durfde te uiten dat je ergens op een andere manier over denkt. Dat zou een openbaring voor je zijn.
 • Je hoogsensitiviteit maakt dat je teveel met de ander bezig bent en soms overprikkeld raakt.
 • Je bent een workaholic , neemt teveel hooi op je vork en kan niet goed meer goed genieten van het leven.
 • Je slaat door in je perfectionisme. Dingen komen niet af, je bent bang dat het nooit goed genoeg is. En het ergste zou zijn dat iemand anders daar dan misschien iets van vindt. Je legt de lat té hoog voor jezelf.
 • Soms droom je even weg en zie je een andere versie van jezelf in de toekomst. Een versie waarin jij eigen keuzes maakt en vol zelfvertrouwen aan de slag gaat in een nieuwe baan. Als je weer tot de realiteit komt, heb je werkelijk geen idee hoe je dat ooit kunt realiseren.
 • Je zou soms wel willen schreeuwen, zo hard dat iedereen je kon horen. Maar je durft niet. Je durft niet eens iets op normaal volume uit te spreken. Dus je houdt je mond maar.

Hoe zou jij je voelen als je meer zelfvertrouwen had?

 • als je ‘nee’ kunt zeggen tegen anderen en ‘ja’ tegen jezelf?
 • als je assertiever durft te zijn en beter durft op te komen voor jezelf?
 • als je jouw perfectionisme kunt loslaten omdat je meer kunt accepteren van jezelf?
 • als je niet langer het gevoel zou hebben onzichtbaar te zijn?
 • als je meer kunt genieten van het leven?
 • en als je hoogsensitiviteit of hoogbegaafdheid je juist een sterker persoon maakt, in plaats van onzeker?

Neem vrijblijvend contact op voor een kennismakingsgesprek.

Coaching zelfvertrouwen

Als je worstelt met je zelfvertrouwen dan kan dat een vervelende uitwerking hebben op veel facetten van je leven. Zo kan een gebrek aan zelfvertrouwen leiden tot perfectionisme, een laag zelfbeeld, faalangst, relatieproblemen, introvert gedrag, geen ‘ja of nee’ kunnen zeggen of onderpresteren. Op de langere termijn kan te weinig zelfvertrouwen leiden tot een depressief gevoel, stress en zelfs een burn-out.

Diepgewortelde patronen en overtuigingen identificeren door therapie voor meer zelfvertrouwen

Hoe zie jij de toekomst voor je? Heb je wensen en dromen? Een gezonde mate van zelfvertrouwen kan je enorm helpen om jouw dromen waar te maken en gelukkiger en relaxt te leven. Zelfvertrouwen en de gedachte om volledig OK te zijn, geeft je een fijn gevoel en daar heb jij dag in, dag uit ontzettend veel profijt van.

Coaching op zelfvertrouwen zorgt ervoor dat jij ontdekt waardoor jouw gebrek aan zelfvertrouwen is ontstaan en geeft je daarmee natuurlijk direct inzicht in wat je kunt doen om het tekort aan zelfvertrouwen te herstellen. Ik help je om oude overtuigingen en patronen die je niet meer dienen en die je in de weg zitten, te identificeren en om te buigen.

Daadwerkelijk een verandering in gang zetten en meer zelfvertrouwen krijgen

Vervolgens gaan we werken aan verandering. Of liever gezegd ‘ontwikkeling’. Ik help je om (weer) in te zien waar jouw eigen krachten liggen, waar je gelukkig van wordt. Maar zien is natuurlijk niet genoeg. Daarom help ik je ook om diepgewortelde patronen voor eens en voor altijd te doorbreken. Je leert hoe je meer zelfcompassie kunt voelen en liefdevoller met jezelf omgaat.

Veranderingen die ik met jou in gang kan zetten:

 • jezelf niet langer willen wegcijferen
 • anderen niet langer willen pleasen
 • stoppen met conflict vermijdend gedrag
 • niet langer onrealistisch perfectionistisch zijn
 • jezelf op nummer één durven zetten en goed voor jezelf wíllen zorgen
 • ja of nee durven zeggen zonder bang te zijn dat je afgewezen wordt
 • je eigen gevoel niet meer opzij zetten maar durven kiezen voor jezelf, je eigen doelen en je eigen dromen

Diepgewortelde patronen en overtuigingen identificeren

Het identificeren van diepgewortelde patronen en overtuigingen kan een ingewikkeld proces zijn, omdat mensen deze patronen helemaal eigen maken en zich er daardoor niet meer van bewust zijn. Híer ligt mijn kracht! Ik ben gespecialiseerd in coaching en therapie voor zelfvertrouwen en help je daardoor een einde te maken aan onzekerheid, (sub)assertiviteit, geen grenzen durven stellen, introversie en het gevoel van ‘onzichtbaarheid’.

Ik heb een zeer breed palet aan verschillende werkwijzen en methodieken. Deze zet ik in aan de hand van wat ik zie en hoor bij mijn cliënten. Over het algemeen pas ik een combinatie van gesprekken en ervaringsgerichte oefeningen toe.

Praktische informatie over coaching bij weinig zelfvertrouwen

In gemiddeld acht sessies creëren we een blijvend en standvastig effect. Het is wel belangrijk om ook tussen de sessies aan de slag te gaan, zodat je fundamentele veranderingen ten aanzien van je zelfvertrouwen teweegbrengt.

Aantal sessies: gemiddeld 8

Investering: € 95,- uur per sessie (incl. btw)

Locatie: Zeist

Klantervaringen

Rita kan goed luisteren. Ze brengt instrumenten in na beeldvorming. Hierbij verkoopt ze geen theoretische bullshit maar ging door op wat ik zelf aangaf en inbracht. De omgeving was goed en ik had een goed gevoel tijdens de sessies. Rita wekte vertrouwen waardoor ik mezelf meer kon openen.

Harry, 60 jaar

In 2010 zat ik enorm met mezelf in de knoei, had geen zelfvertrouwen, in mijn ogen ging alles verkeerd. In het kader van je studie heb ik me aangemeld voor een aantal coachingsgesprekken, een geschenk uit de hemel blijkt later. Door de gesprekken die ik met je heb gehad ben ik naar een aantal zaken heel anders gaan kijken.

Gabrielle, 46 jaar

Ik vond het nuttig dat iemand me op weg helpt en begeleidt, iemand waar ik op terug kan vallen. En nuttig dat de verantwoordelijkheid uiteindelijk bij me zelf ligt. Ik vind de vrijheid fijn, belangrijk was dingen doen op een manier die bij me passen. Op een voorgeschreven manier zou voor mij minder werken.

Carole, 28 jaar