Hoe ik werk – Rita Vanelderen – Coach Zeist

Waar word je blij van? Wat zijn jouw eigen behoeften?

Als coach help ik jou om je eigen behoeftes, wensen en drijfveren te ontdekken en te identificeren. Hierdoor help ik jouw uitdaging, of dat nu is op het gebied van carrière, zelfvertrouwen of in relaties met anderen, om jóuw eigen pad te bewandelen en je eigen keuzes te maken. En dat natuurlijk op een manier waar jij gelukkig van wordt.

Wij zijn allemaal op zoek naar erkenning. We leren als kind al om ons aan te passen om die erkenning ook te krijgen. We slaan hier soms in door en streven dan naar perfectie, wat tot uiting komt in perfectionistisch gedrag. Of we blijven altijd sterk en rationaliseren onze emoties weg, of we gaan anderen pleasen. We raken onszelf soms kwijt in de zoektocht naar erkenning. We weten dan niet meer wat onze eigen behoeftes eigenlijk zijn, omdat we puur gefocust zijn op onze gedragingen om maar te voldoen aan de verwachtingen van anderen.

Zelfliefde en ontdekkingstocht

Samen met jou ga ik op zoek naar meer ‘sensitiviteit’ voor jezelf. Het is een ontdekkingstocht naar jouw gevoelens, behoeften, waarden, kwaliteiten en innerlijke drijfveren. Een bewustwording van ingesleten patronen, gedrag en (belemmerende) overtuigingen. Daardoor kun je de verbinding met jezelf beter aangaan, en vanuit daar óók de verbinding met de ander.

Wat je leert

Je leert meer te vertrouwen op je intuïtie en ontwikkelt innerlijke kracht om bewuste keuzes te maken in gedrag, relaties, werk en leven. Dat maakt dat je met meer zelfvertrouwen, vrijer en autonomer in het leven staat!

“Als je voor je eigenwaarde afhankelijk bent van anderen, dan heet het anderenwaarde”

– Wayne Dyer –

Daadwerkelijk stappen zetten

Mijn werkwijze focust op jóuw diepliggende wensen en behoeften. Het ontdekken waar jíj gelukkig van wordt. Daarbij reik ik je diverse tools en handvatten aan waardoor je jouw leven ook echt kunt gaan veranderen. Het blijft niet bij praten en ontdekken wat je wensen zijn, ik ga je helpen om deze verandering daadwerkelijk in gang te zetten.

Hoe zie een traject bij Coach Zeist eruit?

Een coach- of loopbaantraject bij Coach Zeist bestaat gemiddeld uit 6 à 8 sessies van ca. 1,5 uur. Uiteraard is de duur van het traject ook afhankelijk van de ingebrachte coach-vraag of loopbaanvraag. Na het intakegesprek kan ik je hier meer over vertellen, omdat ik dan jouw hulpvraag ken.

Methode

Een sessie bestaat uit gesprekken, oefeningen op de flip-chart, of mogelijk meer lichaamsgerichte oefeningen en visualisaties. Ik zet de methode in die het beste bij jou past. Ik maak graag gebruik van het gedachtengoed van de transactionele analyse (innerlijk kind, ouder, volwassene), zelfcompassie en de geweldloze communicatie.

Aan het einde van de sessie bespreken we samen wat je in de periode tot de volgende sessie gaat oefenen of wat je gaat doen met de inzichten die je hebt opgedaan. Een van de mogelijkheden is hierin bijvoorbeeld om een reflectieverslag of een brief te schrijven. Maar net wat jij nodig hebt om tot de kern te komen.

Zoek je een coach in Zeist of de omgeving van Zeist?

Zoek je een coach in Zeist of in de regio? Of kom je uit een andere regio maar voel je je aangesproken door Coach Zeist? Je bent van harte welkom voor een kennismakingsgesprek. Deze is geheel vrijblijvend uiteraard.

Klantervaringen

Rita is een coach die zeer goed kan luisteren en toch vrij snel tot de essentie komt. Ze helpt je gedachten goed te structureren en te ordenen. Door haar methodiek van oplossingsgericht coachen zoek je samen met haar naar ( deel-) oplossingen en verbeterpunten. Ze zorgt ervoor dat de verbeterpunten in de praktijk goed kunnen worden toegepast.

Edwin, 49 jaar

Dankzij mijn gesprekken met Rita Vanelderen heb ik de door mijzelf opgeworpen barrières kunnen slechten, waarna ik al mijn energie heb kunnen richten op wat ik werkelijk wilde: een eigen onderneming starten. Hoewel die eigen BV nu een feit is, maak ik nog steeds graag gebruik van Rita’s diensten. De wandelcoaching is een perfect medium om mijn hoofd te legen, dilemma’s te bespreken en ideeën tegen Rita aan te houden. Het zorgt er voor dat ik niet aan tunnelvisie ga leiden en nieuwe uitdagingen met open vizier kan aangaan.

Mark, 43 jaar

Ik vond het nuttig dat iemand me op weg helpt en begeleidt, iemand waar ik op terug kan vallen. En nuttig dat de verantwoordelijkheid uiteindelijk bij me zelf ligt. Ik vind de vrijheid fijn, belangrijk was dingen doen op een manier die bij me passen. Op een voorgeschreven manier zou voor mij minder werken.

Carole, 28 jaar