Over Rita Vanelderen – Coach Zeist

Mijn naam is Rita Vanelderen. Ik ben 58 jaar en woon samen met mijn partner en kinderen in Zeist. Twee van mijn drie (jongvolwassen) kinderen wonen nog thuis.

Mijn praktijk voor coaching in Zeist startte ik in 2010. Na 21 jaar met plezier werkzaam te zijn geweest in het bedrijfsleven had ik geen lol meer in mijn werk en ervoer ik geen ‘flow’ meer. Het was tijd om een andere weg in te slaan, een nieuwe richting!

“De mens is vrij, maar hij vindt zijn beperking in zijn eigen vrijheid”

Psychologie, coaching en counseling

Ik heb altijd al een grote interesse gehad in mensen en psychologie. Gedrag, gewoonten en patronen boeien mij mateloos en ook relaties vind ik enorm fascinerend. Dit heeft mij ertoe doen besluiten een opleiding psychologie te volgen, en deze daarna nog met diverse opleidingen op het gebied van coaching en counseling aan te vullen.

Waarom Rita Vanelderen?

Mijn kracht is dat ik zonder oordeel en open-minded kan luisteren en jou de ruimte en veiligheid biedt om jouw verhaal te doen. Daarnaast heb ik veel ervaring in mijn vak, en met cases zoals die van jou. Want hoe zeer het ook kan lijken alsof je er alleen voor staat en alsof jij de enige bent met dit probleem, het tegendeel is waar. In mijn loopbaan heb ik honderden cliënten mogen helpen, en die ervaring neem ik natuurlijk mee.

Ik werk graag op een pragmatische manier waarbij we samen kijken naar het ‘hier en nu’. Welke aanpak helpt jou op dít moment verder? Dat vind ik belangrijk, want op die manier help ik je om resultaten te bereiken. Uiteraard combineren we het nemen van kleine stapjes met een gedegen plan waarmee jij blijvende resultaten boekt.

Mijn opleidingen

  • Master Coach – Master Counsellor, Europees Instituut Driebergen post- HBO opleiding
  • Psychosociale en medische basiskennis, Bijscholing Stress, een integrale visie – Con Amore
  • Zelfcompassie – Hoogsensitiviteit – Hechting en relaties, Bijscholingen Hupper
  • Oplossingsgericht werken – NOAM
  • Jaartraining lichaamsgericht werken, de Alchemist
  • Leergang authentieke communicatie, Authenta
  • Kracht van geweldloze communicatie in coaching, School Vitaliserend Communiceren
  • Leergang natuur coaching, Yoke de Wilde
  • Psychologie Katholieke Universiteit Leuven

Kwaliteitskeurmerken Coaching Zeist, Rita Vanelderen

Register Counsellor en lid van de Algemene Beroepsvereniging van Counsellors

De ABvC stelt zich onder andere tot doel de kwaliteit van counselling, opleidingen tot counsellor en counselling in de praktijk te bewaken, te handhaven en te verbeteren.

Registertherapeut bij Beroepsbeoefenaren Complementaire Zorg

De stichting RBCZ is een overkoepelende organisatie die beroepsbeoefenaren van de complementaire en alternatieve geneeswijzen (artsen en therapeuten op Hbo-niveau) certificeert en registreert.

Relatietherapie en coaching Zeist

Zoek je een coach of counsellor in Zeist of omgeving, op het gebied van individuele relatietherapie, loopbaancoaching of coaching voor meer zelfvertrouwen? Dan ben je bij mij aan het juiste adres. Neem meteen contact met me op voor meer informatie.

Klantervaringen

Rita kan goed luisteren. Ze brengt instrumenten in na beeldvorming. Hierbij verkoopt ze geen theoretische bullshit maar ging door op wat ik zelf aangaf en inbracht. De omgeving was goed en ik had een goed gevoel tijdens de sessies. Rita wekte vertrouwen waardoor ik mezelf meer kon openen.

Harry, 60 jaar

Rita heb ik ervaren als bekwaam, rustig en betrouwbaar. Ze luisterde goed en koppelde ook terug om zeker te weten of klopt wat er gezegd is. Ze wist me goed op mijn gemak te stellen waardoor ik me kon open stellen. Ze stelde de juiste vragen en de omgeving was goed om gemakkelijk te kunnen praten. Er was ook voldoende tijd tussen de sessies om zelf te kunnen oefenen.

Linda, 29 jaar

Ik heb jou ervaren als een ‘rustpunt’ in mijn chaos. Je komt afwachtend over, ik verwachtte soms meer input van je, maar achteraf is het een goede eigenschap, want het zette mijzelf tot meer en beter nadenken over mijzelf en wat ik wil vertellen zonder dat er woorden in mijn mond worden gelegd.

Ria, 36 jaar